xmlns:fb="https://www.facebook.com/2008/fbml" fuzzybouquet: Τυροκροκέτες με κρύα σάλτσα ντομάτας..!!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τυροκροκέτες με κρύα σάλτσα ντομάτας..!!

Οι πιο νόστιμες τυροκροκέτες σερβιρισμένες με κρύα σάλτσα ντομάτας..!!

Υλικά συνταγής (για 30 άτομα) :

Για τις τυροκροκέτες :
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
1/2 φλιτζ. κασέρι
1 κ.σ άνηθο 
2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
2 κ.σ δυόσμο ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
πιπέρι
1 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) για το πανάρισμα 
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  
Για την κρύα σάλτσα ντομάτας :
6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (χωρίς το φύτρο)
1/2 φλιτζ. βασιλικό
1 κ.γλ. αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ κάππαρη ψιλή (ξαλμυρισμένη)
2 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1 φλιτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση :
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα τυριά, τα μυρωδικά, τα αυγά και το πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα (σαν τα κεφτεδάκια). Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το 1 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις γεύσεις). Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις πανάρουμε στο αλεύρι. Μόλις πανάρουμε όλες τις κροκέτες, τις ροδίζουμε για λίγα λεπτά από λίγα λεπτά στο τηγάνι μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τοποθετούμε τις τυροκροκέτες σε ένα απορροφητικό χαρτί

Για την σάλτσα : Πλένουμε τις ντομάτες, τις χαράζουμε ελαφρά σταυρωτά και τις βυθίζουμε για 30 δευτερόλεπτα μέσα σε νερό που βράζει. Στη συνέχεια τις μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια για να κοπεί ο βρασμός. Έπειτα πολύ εύκολα τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Τοποθετούμε την αλεσμένη ντομάτα σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το σκόρδο, τον φρέσκο βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, την κάπαρη, το μπαλσάμικο και τέλος το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με κουτάλι. Σφραγίζουμε το βάζο και διατηρούμε την σάλτσα στο ψυγείο.

Χρόνος προετοιμασίας : 15 λεπτά.
Χρόνος ψησίματος : 25 λεπτά.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *